صفحه اصلی / احکام نماز / احکام نماز قسمت یازدهم

احکام نماز قسمت یازدهم

1- اگر ما خودمان نماز قضا داشته باشیم می‌توانیم برای نماز میت اجیر بشویم؟ 
پاسخ – اشکالی ندارد ولی بهتر است که شما اول نماز قضاهای خودتان را بخوانید.
2- آیا نماز جماعت دو نفری هم قبول است؟ 
پاسخ – به غیر از نماز جمعه، بقیهٔ نمازهای یومیهٔ را می‌توان با دو نفر به صورت جماعت خواند. هر چه تعداد افراد بیشتر بشود اجر و ثواب بیشتری دارد.
3- آیا فردی که قرائت نمازش درست نباشد می‌توان به او اقتدا کرد؟
پاسخ – مراعات قرائت و تجوید در نماز خوب است ولی شرط لازم نیست. ممکن است که کسی نمازش صحیح باشد ولی قرائت را هم رعایت نکند. اگر امام جماعتی نماز را غلط  می‌خواند نمی‌توان به او اقتدا کرد ولی نمی‌توان علیه او هم تبلیغ کرد. شما باید مخفیانه به ایشان تذکر بدهید تا ایشان اصلاح بشوند.
4- آیا خانم‌ها می‌توانند بدون روسری و فقط با چادر نماز بخوانند؟ 
پاسخ – در هنگام نماز، لازم نیست که خانم‌ها صورت، دست‌ها و پاها تا مچ را بپوشانند. اگر چادر خانم ضخیم باشد و تمام بدن پوشیده باشد و خانم روسری هم سرش نکند، خواندن نماز اشکالی ندارد؛ اما اگر تنها با چادر نمی‌تواند حجاب خودش را حفظ کند یا چادرش نازک است و بدنش پیداست، این کفایت نمی‌کند.
5- من از شهر خودم به شهر دیگری رفته‌ام و دیگر قصد ندارم که برگردم. نماز من چگونه است؟ اگر ما بخواهیم به نماز جمعهٔ شهر دیگری برویم چگونه باید نماز بخوانیم؟
پاسخ- اگر شما می‌خواهید به زادگاهتان برگردید یا احتمال می‌دهید که به آنجا برگردید یا بخشی از سال را در آنجا می‌گذرانید، آنجا وطن شماست و شما باید نماز را کامل بخوانید. اگر شما تصمیم ندارید که برای زندگی به وطن خودتان برگردید و گاهی به آنجا  می‌رویید، چون شما از زادگاه خودتان اعراض کرده‌اید، اگر کمتر از ده روز در آنجا بمانید باید نمازتان را شکسته بخوانید.
شما می‌توانید دو رکعت نماز جمعه را بخوانید و نماز عصر را دو رکعتی بخوانید و دو رکعت دیگر را به عنوان نماز قضا اقتدا کنید.
6- آیا برای نماز بجای مهر می‌توان از سنگ مرمر استفاده کرد؟ 
پاسخ – بله. ولی برای سجده در نماز، مهر تربت امام حسین (ع) بهتر است.
7- نماز فرزندانم در وطن من و همسرم چگونه است؟ 
پاسخ – اگر فرزندان شما در وطن شما یا همسرتان به دنیا نیامده آمده‌اند و بزرگ نشده‌اند، وقتی شما به آنجا می‌روید فرزندان شما مسافر هستند و نمازشان شکسته است.
8- دخترم در شهر دیگری متولد شده است و محل تولدش هم در شناسنامه همان شهر است. آیا آن شهر، وطن اول دختر من محسوب می‌شود  و باید در آنجا نماز را کامل بخواند؟
پاسخ – اینکه کسی در شهری به دنیا بیاید و چند روز در آنجا باشد، این شهر حکم وطن نخواهد داشت. محلی که این بچه در آنجا بزرگ شده است وطن اصلی این بچه است و باید در آنجا نماز را کامل بخواند.
9- در مسجدی امام جماعت هنگام نماز سوره‌ای را شروع کرد ولی نیمه رها کرد و سورهٔ دیگری را شروع کرد. آیا نماز ما اشکال دارد؟
پاسخ – این کار اشکالی ندارد. ممکن است که امام سوره را فراموش کرده است و به ناچار آن را رها کرده است. فرموده‌اند: فقط سوره توحید و کافرون را اگر شروع کردیم، نباید نیمه رها کنیم و بقیه سوره‌ها اشکالی ندارد. پس نماز شما اشکالی ندارد.
10- آیا به طور کلی احکام نماز و روزه به یکدیگر ربط دارند؟
پاسخ – در برخی از احکام نماز و روزه به یکدیگر ربط دارند و مثل هم هستند ولی وقتی شما روزه هستید و می‌خواهید به مسافرت بروید باید هنگام اذان در شهر خودتان باشید و تا آخر شهر می‌توانید بروید ولی تا حدترخص نمی‌توانید بروید اما شما نماز را زمانی شکسته می‌خوانید که به ترخص رسیده باشید یعنی جایی که اگر شما برگردید شهر مشخص نیست و شما صدای اذان را نمی‌شنوید، در اینجا احکام نماز و روزه با یکدیگر فرق دارند.

1- اگر ما خودمان نماز قضا داشته باشیم می‌توانیم برای نماز میت اجیر بشویم؟  پاسخ – اشکالی ندارد ولی بهتر است که شما اول نماز قضاهای خودتان را بخوانید. 2- آیا نماز جماعت دو نفری هم قبول است؟  پاسخ – به غیر از نماز جمعه، بقیهٔ نمازهای یومیهٔ را می‌توان با دو نفر به صورت جماعت خواند. هر چه تعداد افراد بیشتر بشود اجر و ثواب بیشتری دارد. 3- آیا فردی که قرائت نمازش درست نباشد می‌توان به او اقتدا کرد؟ پاسخ – مراعات قرائت و تجوید در نماز خوب است ولی شرط لازم نیست. ممکن است که کسی نمازش…

بررسی کلی

امتیاز کاربران: اولین باشید!

پاسخی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*

دو × دو =

x

بررسی همچنین

احکام نماز قسمت اول

۱. وقتی ما با هواپیما به سفر می‌رویم و زود ...